top of page

Jaktprov - klubbkamp

Klubbmästerskap för medlemmar i Hälleforshundklubben.

Mitt namn är Roger Molin från Sollefteå jag är nyligen invald i styrelsen med ansvar att hålla koll på jaktprovsverksamheten i klubben. Man kan konstatera att ett jaktprov är inte bara ett prov utan en trevlig dag i skogen tillsammans med människor med samma intresse. Jaktprov ger dessutom ett bra underlag för att få överblick på avelsbasen.

Som ny i styrelsen stod det klart att ett klubbmästerskap stod högt på önskelistan i Hälleforshundklubben. Vid det första mötet med nya styrelsen beslutades att ett klubbmästerskap skall hållas 2023. Tiden var knapp och möjligheten att hålla ett klubbmästerskap som ett evenemang med någon av SÄKs lokalklubbar inte var möjlig.

Efter vidare resonemang i styrelsen så beslutades att Klubbmästare 2023 blir den tik respektive hanhund med högst poäng vid jaktprov utförda provsäsongen 2023. Pris till bästa Tik och hanhund är var sin Tracker hundpejl.

Planen är att vi 2025 skall genomföra ett klubbmästerskap/rasmästerskap i samarbete med Dalarnas älghundklubb, någonstans i Dalarna. Mer information om uttagning m.m. kommer på vår hemsida.

Önskar er många trevliga dagar i skogen och god jakt.

//Roger Molin

20151011stor.jpg
hundälg.jpg
bottom of page