© Hälleforshunden

  • Facebook Social Icon

Ordföranden har ordet

Gott Nytt År!

Ytterligare en energigivande och spännande höst med löshundsjakt är över för min del. En riktigt trevlig säsong där jag lagt fokus på att jaga med min unghund (Kattkatabergets Roy - AS20947/2018). Blev många härliga minnen och två fällda älgar för honom att tänka tillbaka på i vintermörkret. Har även fått rapporter om fler unghundar som gått bra i höst vilket känns lovande.

Vi fortsätter klubbens aktiviteter i den riktning som vi lagt fast avseende ökad tydlighet och transparens för att möjliggöra en ökad informationsspridning och ökat engagemang hos oss medlemmar. Glädjande att se att vi får in frågor via frågeformuläret på vår hemsida som vi besvarar så snabbt vi kan. Vi får in bra synpunkter från formulären som vi använder för att förbättra vår verksamhet och våra digitala kanaler.

Fick en fråga avseende motioner/ärenden som medlemmar vill skicka in till årsmötet och med anledning av det så vill jag påminna om att motioner/ärenden till årsmötet ska vara styrelsen tillhanda senast 15 januari för att kunna behandlas på årsmötet. Ni hittar information om detta i våra stadgar under paragraf 7 Klubbmöte och moment 5 motioner/ärenden. Planeringen för årsmötet är igång och platsen blir Lycksele som föregående år. Inbjudan till årsmötet kommer att publiceras på hemsidan när alla detaljer är på plats. Se här >>

Kollade in statistiken på SKK Avelsdata och kan glädjande nog se att det är 62 stycken registreringar 2019 jämfört 52 stycken registreringar 2018. Inte lika högt som toppåren 2014 och 2017 men ändå på en bra nivå. Statistiken på hemsidan ”Hitta älghund” tycker jag blir bättre och bättre och utvecklingen har varit positiv att följa med de förbättringar som sker. Men när det gäller jaktproven för vår ras så är 2019 ett år med färre prov jämfört föregående år men med ungefär samma nivå avseende pristagarprocent. Jaktdrömmens Skalla (AS19620/2018) genomförde ett mycket bra prov med 96,5 poäng! Mer om provresultaten kommer att visas på kommande årsmöte i Lycksele.

Sköt om er och era hundar!

Hälsningar

Jonas Jonsson
Ordförande